4.12.2011

LOL

League of legends, parasta ilmaishupia sitten kaverin tarjoaman baarikierroksen vai ämpärillinen tusinaroskaa?

Pelin idea lyhyesti:

2-joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan pyrkien tuhoamaan vastapuolen vartiotornit ja lopulta tukikohdan.
Molemmat joukkueet aloittavat pelin omalta puoleltaan, keräävät sankarilleen leveleitä kurmuttamalla vastapuolen rivisotilaita ja ansaitsemillaan pisteillä ostavat hahmolleen uusia aseita tehdäkseen edellämainitun kurmuttamisen entistä helpommaksi. Luonnollisesti heeroksille ostetut aseet jha levelit katoavat pelin jälkeen, mutta kokemuspisteet kertyvät pelaajalle itselleen, tai hänen ''summoneriksi'' kutsutulle avatarilleen. Hahmoja liikutellaan hiirellä klikkaamalla ja kykyjä käytetään joko viemällä hiiren kohdistimen kyvyn ylle ja klikkaamalla tai sitten näppäimistöllä kykyä vastaavaa painiketta painamalla.

Pelimoottorina toimii warcraft 3:sen vastaava, ja ulkoisesti peli on hyvinkin mukiinmenevä. Ei tarvitse pelätä siis mitään graafista oksennusrefleksiä kuten esimerkiksi Tibiaa pelatessa. Pelimaailmana toimivat kolmen tai viiden pelaajan kartat, jotka eroavat toisistaan melkoisesti ainakin pelistrategisessa mielessä.  Pelattavia hahmoja on todella paljon, ja myös uusia pikselisankareita luodaan melkoista tahtia. Hahmot eroavat toisistaan
melkoisesti eritoten kyvyiltään. Jokaiselle hahmolle ja kyvylle on siis oma paikkansa joukkueessa.

Pelattavia maita on muutamia, enkä itse ole kerennyt juurikaan vaihtelua edes kaipaamaan. Ideana LoL on mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu kokonaisuus, nettipelit sujuvat sukkelasti enkä ole pisimmilläänkään joutunut montaa minuuttia odottamaan, että pääsen pelaamaan. Ehdottoman viihdyttävää viikonloppuhupia huonomman puutteessa! Parhaimmillaan peli onkin valmiiksi järjestetyllä joukkueella hyvien kavereiden kanssa pelattuna.

Yhteenvetona:
+Lukuisat pelattavat hahmot
+Pelin taktinen puoli
+Ilmainen
+Todella viihdyttävää moninpelihupia niin yksinään kuin kavereiden kanssa

-Maita on toistaiseksi liian vähän vaikka se ei itseäni häirinnytkään
- Osaamattomat joukkuetoverit, jotka joko tahattomasti tai tahallaan pilaavat oman pelisi. Onneksi näitä ei tullut kovinkaan paljon kohdattua.

ARVOSANA: 8,0/10

Ei kommentteja: